Värdinna Anna Nordqvist

– 8 LPGA segrar
– Solheim Cup ”hjälte”

Snittscore: 70.24

“Det är en stor ära att få vara värdinna och sätta mitt namn på en ny damtävling i Sverige, Anna Nordqvist Västerås Open, som kommer att spelas i Augusti 2018 och är en del av LETAS, Europatourens undertour.
Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och det var där min karriär startade. Jag tycker det är fantastiskt kul att Västerås Golfklubb, som inte ligger lång därifrån, tagit initiativ tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet att stödja damgolfen och skapa möjligheter för duktiga tjejer att spela en proffstävling i Sverige.
Som en av Sveriges och världens bästa dam golfare hoppas jag kunna inspirera fler tjejer att satsa på golf och det är otroligt värdefullt för dessa tjejer att få möjlighet att spela en proffstävling. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter, hade jag inte nått dit jag är idag. Så för mig betyder detta jätte mycket och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpa till att positivt utveckla damgolfen och få fler spelare som vill satsar på golf ge dem möjligheter att bli framgångsrika.”

– Anna Nordqvist

LETAS menu