Ungdoms-/Elitverksamhet

Västerås Golfklubb - Juni 2014

Träning

Redan från 6 års ålder kan man prova på golf hos oss där vår träning baseras på Svenska Golfförbundets modell ”Golfäventyret”. Vår anläggning möjliggör all slags träning med range, övningsfält och putt- och chippinggreener. Samtidigt som vi har roligt när vi tränar lär vi oss grunderna inom alla golfslag, spelförståelse ute på banan, regler samt vett och etikett.

Läs mer om Golfäventyret på Golfäventyret – Golf.se

Träningsgrupper

Våra träningsgrupper bygger på att vi bygger grupper som består av 2 årskullar som över åren följer varandra. För dem som inte tar steget in via golfkul så har vi en golfskola där barn/ungdomar får en grund för att kunna slussas ut i träningsgrupperna.

Golfkul (ålder 6-7 år)

Barn i åldern 6-7 år påbörjar sitt golfäventyr via Golfkul som utgår från Golfäventyret. Golfkul genomförs en gång per vecka under perioden maj till september (med uppehåll för sommarlovet). För dig som vill prova på finns låneklubbor som kan lånas i uppstarten.

Barn (åldern 8-9 år)

Barn i åldern 8-9 år fortsätter sitt golfutveckling utifrån golfäventyret. Träningar genomförs en gång per vecka under perioden maj till september (med uppehåll för sommarlovet).

Barn (åldern 10-11 år)

Barn i åldern 10-11 år tränar en gång per vecka under ledning av klubbens tränare. Träningar genomförs en gång per vecka under perioden maj till september (med uppehåll för sommarlovet).

Ungdomar (åldern 12-13 år)

Ungdomar i åldern 12-13 år tränar minst en gång per vecka under ledning av klubbens tränare under perioden maj till september ( med uppehåll för sommarlovet). Utöver träningarna är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet genom tex gemensamt spel på banan.

Ungdomar  (åldern 14-21 år)

Undomar i åldern 14-21 år tränar minst en gång per vecka under ledning av klubbens tränare under perioden maj till september (med uppehåll för sommarlovet). Utöver träningarna är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet genom tex gemensamt spel på banan.

Golfskolan

Golfskolan startas i maj, datum ej fastlagt.

Frågor

Är ni intresserad av att börja spela eller har frågor kontakta Anders Holmer på kansliet.