Ungdoms-/Elitverksamhet

Västerås Golfklubb - Juni 2014

Träning

Redan från 6 års ålder kan man prova på golf hos oss där vår träning baseras på Svenska Golfförbundets modell ”Golfäventyret”. Vår anläggning möjliggör all slags träning med range, övningsfält och putt- och chippinggreener. Samtidigt som vi har roligt när vi tränar lär vi oss grunderna inom alla golfslag, spelförståelse ute på banan, regler samt vett och etikett.

Läs mer om Golfäventyret på Golfäventyret – Golf.se

Träningsgrupper

Våra träningsgrupper bygger på att vi bygger grupper som består av 2 årskullar som över åren följer varandra. För dem som inte tar steget in via golfkul så har vi en golfskola där barn/ungdomar får en grund för att kunna slussas ut i träningsgrupperna.

Golfkul (födda 2011-2012)

Barn födda 2011-2012 påbörjar sitt golfäventyr via Golfkul som utgår från Golfäventyret. Gruppen kommer träna måndagar med start måndagen den 7 maj (uppehåll för sommarlovet). För dig som vill prova på finns låneklubbor som kan lånas i uppstarten.
Antalet deltagare i gruppen är nu utökat för att ta emot det intresse som uppvisats (antal anmälda 19 st).

Barn födda (2009-2010)

Barn födda 2009-2010 fortsätter sin golfutveckling utifrån golfäventyret. Gruppen kommer träna måndagar med start 7 maj (uppehåll för sommarlovet). Utöver måndagsträningen är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet.
Antalet deltagare i gruppen är begränsad till 12 st (antal anmälda 12 st).

Barn födda (2007-2008)

Barn födda 2007-2008 fortsätter sin golfutveckling utifrån golfäventyret. Gruppen kommer träna tisdagar med start 8 maj (uppehåll för sommarlovet). Utöver tisdagsträningarna är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet.
Antalet deltagare i gruppen är begränsad till 12 st (antal anmälda 3 st).

Ungdomar födda (2005-2006)

Ungdomar födda 2006-2007 kommer träna tisdagar och söndagar med start 8 maj (uppehåll för sommarlovet). Utöver träningarna är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet genom tex gemensamt spel på banan.
Antalet deltagare i gruppen är begränsad till 12 st (antal anmälda 5 st).

Ungdomar födda (1997-2004)

Undomar födda 1997-2004 kommer träna onsdagar och söndagar med start 9 maj (uppehåll för sommarlovet). Utöver träningarna är målsättningen att träffas ytterligare en gång i  veckan för att utveckla golfspelet genom tex gemensamt spel på banan.
Antalet deltagare i gruppen är begränsad till 12 st (antal anmälda 10 st).

Golfskolan

Golfskolan startas i maj, datum ej fastlagt.
Antalet deltagare i gruppen är begränsad till 12 st (antal anmälda 5 st)

Frågor

Är ni intresserad av att börja spela eller har frågor kontakta Joacim Blomberg (Ordförande elit-/ungdomskommittén) på joacim.blomberg@leax.com  eller på 070-2438203.