Baninfo mars

Vintern verkar så smått vara över och den sista snön är på väg att smälta nere på hål 5 (bild),
Vi har haft en ok övervintring där de flesta greener verkar ha klarat vintern skapligt. De flesta är riktigt fina, (bild från green 15 och pluggar från bl.a hål 6, 12, 16 och 18), medan ett fåtal har områden med mindre överlevnad. Green 16 är den green som verkar ha klarat vintern sämst av någon anledning och ligger lite efter i dagsläget.
Mycket fokus kommer ligga på greenerna under nästa vecka. Näring, luftning och dress för alla greener med bra övervintring och lite extra kärlek genom vertikalskärning och hjälpsådd på de svagare områdena.
I veckan har approachytorna framför green luftats och harvats för att riva bort gammalt gräs och ge plats för nytt.
Överlag ser övervintringen bättre ut än vad vi befarade i slutet av januari när ett islager täckte hela banan. Både tees och fairways ser ujt att ha klarat sig ganska bra👍.

Vinterjobben är avslutade och virket och riset ligger för avhämtning av Svea skog, ettårsröjnigen är avslutad och killarna har istället haft tid att kantskära flertalet av våra gångvägar.

Nästa vecka börjar Joacim Carlsson sin anställning som assisterande banchef och vi tror och hoppas att det kommer ge banan ett ytterligare lyft, då kommer också årets maskininvesteringar som också kommer ge oss ett lyft och underlätta vårt arbete, återkommer till båda dessa tillskott nästa vecka…

Under dagen gjordes ett försök att plocka in den täta duken. Det är ett tungt jobb i vanliga fall och med dagens mer än friska vind var det en utmaning. Nästa 30 frivilliga organiserat via Bankommitten kom och hjälpte till och under ett par timmar på förmiddagen lyckades vi ändå plocka in och sommarförvara 13 av dukarna. 8 återstår till nästa vecka, förhoppningsvis i lugnare vind🙂. Lite bilder från dagen kommer inom kort. Stort tack för hjälpen idag!

//Anders med banpersonalPrenumerera på Västerås Golfklubb's nyhetsbrev

Lämna följande fält tomt.