Fortsatt utveckling av banan och rangen

CAM00224Här kommer lite info från banan…

Först och främst vill jag säga att det är väldigt roligt att alla verkar nöjda med standard och finish på banan. Med det sagt vill jag också säga att vi hittar och ser väldigt många olagade nedslagsmärken på greenerna och mycket uppslagen torv på fairway som inte är återlagd. Nu när vi fått en så fin vårstart kan vi väl hjälpas åt att hålla banan i fortsatt god kondition. Ett olagat nedslagsmärke på green innebär en fläck med dött gräs under en ganska lång tid. Hittar ni inte ert eget märke, laga någon annans…

Under de sista veckorna har mycket återställningsarbete gjorts, vägarna har fyllts på med stenmjöl (nu återstår bara den nya vägen från parkeringen och upp till restaurangen), tee 3 är påfyllt med växtbäddsmaterial och avvägt. Vi hoppas kunna rulla ut nytt gräs under någon av de kommande veckorna. Chippinggreen och nya tee 5 har såtts och täckts med duk. Förhoppningen var att den nya utslagsplatsen på hål 5 skulle varit spelbar ganska snart men nysådden från förra året klarade inte vintern så bra som vi hoppats, det kommer bli försenad öppning av det teet. Alla stick från förra årets nya bevattning och rotbeskärning är ifyllda och sådda. Jag ber om försiktighet även här innan nytt gräs kommit upp.

På rangen har nya mattor lagts ut och målgreenerna fyllts på och packats med stenmjöl, se bild. Ovanpå detta kommer konstgräs att läggas. Det kommer också bli ”målringar” nedtorvade på högra delen av rangen. Detta för träning av slag mellan 30 – 80 m, vi väntar fortfarande på leverans av dessa och ytterligare lite utrustning. Varje bollmagasin vid varje matta kommer givetvis ha sitt specifika avstånd till målgreenerna. Dessa avstånd kommer vara markerade på en plåt på respektive bollmagasin.

Den sista tiden har varit kall och den mesta växtlighet har stannat av. Igår och idag kom ett efterlängtat regn och i princip hela banan, greener, tees, approachytor, fairways och greenområden har fått gödning. Nu väntar vi på mer värme, då kommer växtligheten verkligen ta fart.

Från och med nästa vecka kommer vi köra igång med djupluftning på greenerna. Det kommer ske varannan vecka. Det är ett tidsödande arbete, vi kör igång tidigt på morgonen och hoppas ni har överseende med vårt arbete om ni stöter på oss någon förmiddag.

Med bilden av Leo skottandes snö/is på 16 green förra vintern vill jag bara påminna om att vi öppnade banan den 9 maj förra året. Det är skillnad på vinter och vinter…

Vi ses!

Anders KörbergPrenumerera på Västerås Golfklubb's nyhetsbrev

Lämna följande fält tomt.