Läget på banan

Veckorna går fort, speciellt med två 4-dagars veckor i rad, och det är väldigt mycket som görs och behöver göras.
Det växer så det knakar på de allra flesta ställen. Vi ligger bra till med näringsstatusen då vi fick ut all gödning på samtliga områden för ett par veckor sedan.
Samtidigt är det nya gräs som kommer upp skört och vi ber alla att vara varsamma och tänka efter hur ni går och står.
Många approachytor framför green har tagit mycket stryk i vinter och vi ber er respektera och hålla er utanför de vitmålade linjerna för att minska slitaget.

På green klipper vi för tillfället på 4 mm och kommer göra så till allt gräs är etablerat. Det blir starkare och starkare men kräver omvårdnad. Vi vattnar därför mitt på dagen, ca 4-5 min per green.
På måndag kommer greenerna vertikalskäras för första gången efter nyetablering och därefter dressas och på måndag kväll kommer greenerna att gödslas.

BANAN HAR DÄRFÖR STARTFÖRBUD FRÅN 18.30 PÅ MÅNDAG 14 MAJ.

Det kommer växa kraftigare under ett par veckor och påverka bollrullen negativt men vi prioriterar i det här läget att få ihop alla skador så fort som möjligt. Därefter går vi ner på standardhöjd, 3,0 mm och prioriterar bollrullen fullt ut.

På måndag får vi också hit en grävmaskin för att färdigställa en del ytor på hål 6 och 8.
Det innebär att vi ändrar startordningen under hela måndagen. START SKER PÅ HÅL 9. Detta för att ge maskiner några timmar extra utan spel runt omkring.

Om vädret tillåter kommer vi under veckan att påbörja en första omgång fairwaydressning. Planen är att få ut en dress under maj och ytterligare en under juni. Kommande vecka gäller det främst hål 14-18.

Anders K med personal