Värdinna Anna Nordqvist

– 8 LPGA segrar
– Solheim Cup ”hjälte”

Snittscore: 70.24

“Det är en stor ära att återigen vara värdinna för tävlingen, Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider. Tävlingen var en stor succé 2018 och i år kommer den spelas vid samma tidpunkt, dvs 8 – 10 augusti på Västerås Golfklubb. Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider är en LETAS-tävling, Europatourens undertour.
Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och det var där min karriär startade. Jag tycker det är fantastiskt kul att Västerås Golfklubb, som inte ligger lång därifrån, tog initiativ till en ny proffstävling 2018 och nu fortsätter arrangera tävlingen tillsammans med sponsorer och Svenska Golfförbundet och därmed ger möjlighet för duktiga tjejer att spela proffstävling i Sverige.
Som en av Sveriges och världens bästa damgolfare hoppas jag kunna inspirera fler tjejer att satsa på golf och det är otroligt värdefullt för dessa tjejer att få möjlighet att spela en proffstävling. Jag har varit i deras skor för några år sedan och utan liknande möjligheter, hade jag inte nått dit jag är idag. Så för mig betyder detta jättemycket och jag hoppas att vi tillsammans kan hjälpa till att positivt utveckla damgolfen och ge fler spelare som vill satsar på golf möjligheten att bli framgångsrika.”

– Anna Nordqvist

LETAS menu