Möt styrelsen

Namn: Philip Björck

Roll: Ordförande

Med i styrelsen sedan: Höstårsmötet 2018

Antal år som medlem i klubben: Ca 17år (osammanhängande)

Relation till klubben: Delvis uppväxt ute på klubben och har spenderat många timmar på VGK både som barn och vuxen.

Varför sitter du i styrelsen? Jag vill vara med i utveckling av vår fantastiska golfklubb där golf och gemenskap står i centrum. Vill vara med och skapa en plats där utveckling, samhörighet och aktivitet för både unga och äldre medlemmar, partners och gäster står i fokus.

Antal rundor per år: Verkligen olika, 95 är rekordet!

Gör till vardags: Umgås med sambo, vänner, familj, golfar, reser och arbetar som Marknadschef på Steam Hotel.


Namn: Cina Koskinen

Roll: Sekreterare

Med i styrelsen sedan: 2008

Antal år som medlem i klubben: ca 35

Relation till klubben: Blev medlem tack vare att mina kamrater som redan spelade golf fick mig ”biten” och på den vägen är det. Har aldrig ens funderat på att byta klubb då jag trivs bäst här med golf och gemenskap i centrum.

Varför sitter du i styrelsen? Jag har erfarenhet från styrelsearbete inom näringslivet sedan tidigare. För mig är kompetens viktigast men jag kunde aldrig förstå varför det nästan uteslutande verkade vara män som var kompetensen i rummet. På VGK ville jag från dag ett göra skillnad. Jag kom in i en tid då jämställdhet inom även styrelserummet blev aktuellt och med valberedningens hjälp drev vi igenom en styrelse med 50/50  kompetenta kvinnor och män. År 2015 startade SGF golfens jämställdhetsarbete Vision 50/50 där bl.a VGK deltog. Vi ska främja kvinnor och män på lika villkor, oavsett position.

Antal rundor per år: Det brukar landa på ca 40 rundor.

Gör till vardags: Jag driver en redovisningsbyrå tillsammans med två kollegor. Sedan några år tillbaka har jag trappade ner på mitt arbetsliv. Jag brukar skämtsamt säga att jag jobbar när det regnar vilket betyder att det blivit en hel del jobb i sommar 😀


Namn: Jonas Ström

Roll: Kassör

Med i styrelsen sedan: 2018

Antal år som medlem i klubben: 7

Relation till klubben: Efter att för första gången spelat banan, för lite mer än 7 år sedan, fastnade jag för denna fina bana och klubb och har varit medlem sedan dess.

Varför sitter du i styrelsen? Det känns generellt naturligt för mig att ideellt vara med och hjälpa till med det jag kan bidra med, men även att få vara med att utveckla denna fantastiskt fina klubb och bana!

Antal rundor per år: ca 5 st bra och 35 mindre bra rundor.

Gör till vardags: Till vardags arbetar jag som ekonomichef för två sågverk, ett som är beläget i Munktorp och ett som ligger strax norr om Falun. Utöver golf så spelar jag hockey vilket stor del av fritiden vintertid ägnas åt!


Namn: Caroline Blomberg

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: Höstårsmötet 2022

Antal år som medlem i klubben: 12

Relation till klubben: Har varit ledare för golfkul när barnen var mindre, idag stöttar jag mest övriga i familjen som spelar
och min man som är ledare i ungdomsverksamheten, spelar sällan själv, men är ofta i restaurangen eller rensar lite ogräs
i rabatterna och plockar skräp när jag hinner.

Varför sitter du i styrelsen? Jag vill främja golf som en livslång sport för människor och skapa en gemenskap där de kan växa både som golfare och som individer.
Vill även försöka bidra till att klubben blir ett centrum för passionerade golfspelare, men också en plats där ungdomar kan trivas, utvecklas och känna sig hemma.

Antal rundor per år: 5-10 men har varje år en ambition att öka 😉

Gör till vardags: Umgås med min familj, vänner, pysslar i trädgården, reser, åker gärna skidor och jobbar som Head of IT PMO på Dometic, baserad i Stockholm.


Namn: Lars Lindqvist

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: höstårsmötet 2021

Antal år som medlem i klubben: 32

Relation till klubben: Har varit med i Bankommittén i 12 år vilket ha varit både jobbigt och roligt.

Varför sitter du i styrelsen? Vill arbeta för att varje medlem skall känna glädje och stimulans att besöka sin hemmaklubb. Gäller hela anläggningen. Mer ideella insatser och engagemang för föreningen är något jag vill arbeta för.

Antal rundor per år: ca 50

Gör till vardags: Pensionär


Namn: Niclas Larsson 

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: Höstårsmötet 2019

Antal år som medlem i klubben: Ca 42år 

Relation till klubben: Från tidig ålder började jag som junior ute på Hacksta som då var våran range och var all junior verksamheten utövandes. Jag har spenderat nästa alla min kvällar och sommarlov som barn ute på klubben och varit med i olika elit tränings grupper. VGK har varit en stor del av min uppväxt och format mig och mina värderingar.

Varför sitter du i styrelsen? Jag vill vara med i utveckling av vår fantastiska golfklubb, där jag ser att våran tränings verksamhet, tillsammans med junior satsning är viktig för mig och VGK framtid. Jag vill också jobba på att skapa flera aktiviteter på våran klubb som kan utövas året om så att gemenskap i centrum inte bara är på sommaren 😊

Antal rundor per år: omkring 50 rundor per år men utöver det lägger jag åtskilliga timmar på träning så som närspel och teknik.

Gör till vardags: jobbar jag på ABB inom marknadsföring och produkt ledning. Jag spendera mycket tid med min familjs men också mycket focus på hur jag kan utveckla min golf ⛳️. En annan hobby jag har är foto och film när jag har lite tid över.


Namn: Stefan Lundin

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: Invald 2013

Relation till klubben: Medlem sedan 1972 52:a året

Varför sitter du i styrelsen: Började spela med en kompis, körde sen mest motorcykel under 10 år. Varit med som ledare i golfkul med mina döttrar men ingen av dem blev golfare.

Antal rundor per år: Vill vara med och utveckla klubben och har varit mest involverad i energifrågor.

Gör till vardags: Jobbar som Teknisk chef på Bodycote som värmebehandlar stål.


Namn: Carl-Johan Carell

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: 2019

Antal år som medlem i klubben: Ca. 10 år

Relation till klubben: Blev medlem i VGK efter flytt till Västerås och lärt känna vänner som var medlemmar i klubben.

Varför sitter du i styrelsen? Som person trivs jag bäst i sammanhang och grupper som aktivt arbetar för att utvecklas och skapa resultat utifrån en gemensam målbild. En stor anledning till att år efter år ha förnyat mitt medlemskap och sedermera valt att engagera mig ideellt i klubben grundar sig primärt i min upplevelse att föreningen arbetar för ständiga förbättringar i verksamheten med en långsiktig ambition att erbjuda medlemmar, partner och gäster en upplevelse i toppklass.

Antal rundor per år: Har ett snitt på 37,5 hcp-grundande rundor per år från och med säsongen 2020 (källa: Mingolf.se)

Gör till vardags: Arbetar med försäljning, marknadsföring och ledarskap, umgås med vänner, följer mina favoritlag Liverpool FC och Färjestad BK och tränar för att bli en bättre gitarrspelare.


Namn: Niklas Magee Mateluna

Roll: Styrelseledamot

Med i styrelsen sedan: 2022

Antal år som medlem i klubben: 5

Relation till klubben: Flyttade till Västerås hösten 2018 och valde klubben för att den var den enda anläggningen med 18 hål med rimligt cykelavstånd till. Banans skick och läge samt en hel del trevliga bekantskaper gjorde att jag fastnade.

Varför sitter du i styrelsen? Först och främst för att jag tycker golf är väldigt kul och det sociala sammanhanget. I övrigt för att det är lärorikt, utmanande och, då banan började förändras, att få vara med och följa och påverka banans och klubbens utveckling.

Antal rundor per år: Gissar på 60 rundor i snitt per år.

Gör till vardags: Utbildad jurist och arbetar idag med tillsynsfrågor inom plan- och bygglagen för vår kommun, umgås med vänner och sambo, följer de fotbollslag som Messi spelar i och försöker återigen avsluta en golfsäsong som singelhandicappare, vilket ännu en gång ser mörkt ut.