Tidiga mornar och sena kvällar på golfveckan men nu laddar vi om för Hickory SM

Golfveckan är avklarad. Det blev många arbetade timmar och tidiga mornar och sena kvällar, men allt som allt är vi nöjda med uppsättningen av banan under veckan. Lite synd med regnet under fredagen med tanke på bollrullen men väldigt tacksamt för övriga ytor.
Nu riktar vi in oss på kommande helg och Hickorymästerskapet.
Denna vecka kommer både Örjan (tee/foregreen) och Lennart (ruff) att jobba vilket betyder att vi övriga får loss cirka 30 extra timmar, (5 timmar tee/foregreenklippning måndag, onsdag, fredag och 16 timmar ruffkkippning torsdag och fredag) till extra insatser.
Väderprognosen talar om fortsatt torka åtminstone fram till helgen och vi räknar med att torka ur greener och greenområden under veckan så mycket extra tid kan vi nu lägga på handvattning av utsatta områden på och runt greener. Det är ett tidskrävande arbete, igår handvattnades t. ex green 11, 12, 13, 15, 17 under hela eftermiddagen. Vi kommer inte riskera att förstöra ytorna för kommande månad, det är fortfarande mycket kvar av säsongen.
Igår fick greenerna  en lätt vertikalskärning och dressning, idag kommer approchytorna och run offs vertikalskäras och dressas och under slutet av veckan kommer bunkrarna finputsas inför helgen.

Vi ser fram emot ett trevligt mästerskap!

//Anders KörbergPrenumerera på Västerås Golfklubb's nyhetsbrev

Lämna följande fält tomt.