Banan har par 70 med följande tees:
Vit tee: 5840 meter
Gul tee: 5575 meter
Blå tee: 5165 meter
Röd tee: 4760 meter
Orange tee: 4160 meter

Västerås Golfklubb bildades 1931 och förfogade till en början över nio hål i östra delen av Västerås. I september 1949 invigdes de första nio hålen här på Bjärby och 1963 byggdes banan ut till 18 hål, men med en annan sträckning än dagens.

Banan är en skogs och parkbana, med vissa höjdskillnader så att du får spela både uppför, nerför och ibland på skrå. De flesta greener är relativt små, upphöjda och omgivna av ett flertal bunkrar som gör inspelen utmanande. Det bidrar också till att slopevärdet är ganska högt så att många spelare få fler slag än de är vana vid. Banan har endast två par 5, men fyra par 3 så att par totalt blir 70.

Bra att veta:

Det finns två ställen att fylla vattenflaskan: Vid bolltvätten på väg ner mot första tee och vid kiosken i anslutning till restaurangen där du också kan handla innan du slår ut på hål 9.

Vid passagen från 5:ans green till 6:ans tee finns en signallampa som visar en gul blinkande lampa om det finns spelare som ska slå ut på hål 7 över din gångväg. I slutet av backen ned från 9:ans tee finns en strömbrytare som tänder en gul blinkande lampa vid 150-pinnen på hål 18 så att spelare som finns på detta hål uppmärksammas på att det finns dolda spelare på väg fram på hål 9. När lampan blinkar ska ingen slå ut från hål 18.