Skottning pågår!

I veckan har det varit lite plusgrader på dagarna men nätterna har varit fortsatt kalla, vilket inneburit att snötäcket har sjunkit ihop men mycket smältvatten åter frusit till is under natten.
Vi arbetar med att skotta fram ytvattenbrunnar som ska ta hand om smältvattnet och vi skottar fram dukkanterna för snabbare smältning på de greener som ligger i sydläge☀ och där snön tinar snabbast och det också snabbast riskerar att bli för varmt under den täta duken.

Vi vet att vintern inte har varit optimal för golfbaneövervintring men vi vet ännu inte hur mycket vintern kommer påverka banan.
Vi har i dagsläget cirka 1 dm snö med mellan 2-5 cm is i botten på i princip hela spelfältet.
Det positiva i kråksången just nu är att vi ser att våra täckdukar gör nytta. Utan dom hade läget sett mer bekymmersamt ut.
En kontroll under 18:e greenens dukar idag kändes helt ok med ett tillsynes friskt gräs och en normal lukt.
Bilden på gräspluggen är från lilla puttinggreen, en av två greener som inte har täckduk. Där har isen legat sen slutet av januari och övervintringen är tyvärr obefintlig, om inte annat känner vi det på lukten😢.
Veckorna framöver är prio att få fram och av den täta duken så snabbt vi kan och så hoppas vi att syretillgången under dukarna räcker så länge.
Vintern biter sig fast och nästa vecka ser åter ut att bli kallare, så alla ni som hoppats på en tidig vårstart får hålla ut ett tag till⛳.

Anders Körberg, banchef