Banan stänger för säsongen på torsdag kväll.

Spelsäsongen lider mot sitt slut även om det så här långt har varit en fin höst med bra spelkvalitet.
På torsdag kväll stänger vi banan för säsongen. Väderprognosen talar i dagsläget om såväl minusgrader❄ och nederbörd från torsdag och efter helgen. Förutom vädret så ligger fler orsaker bakom beslutet, dels har vi nu marktemperaturer som inte ligger på mer än 7-8 grader, dvs nu sker ingen tillväxt ovan mark längre och således ingen läkning av skador. Dels så råder ett högt svamptryck på grund av rådande väderlek med hög luftfuktighet och kraftig dagg. Vi minskar via stängning risken för transport av svampsporer och övervintringsskador via svamp inför nästa års säsong.

Under kommande veckor fortsätter dock arbetet på banan. Vi jobbar för fullt med att hålla ytorna torra och rena från löv och dagg, och vi fortsätter att lufta, dvs syresätta och dressa (snabbar på upptorkningen och skyddar grässtrået mot kylan) såväl greener som tee och foregreen.
I från vecka 45 börjar vi också förbereda årets vintertäckning med allt vad det innebär i form av utkörning av material och nedtorvning av täckduk.

Vår bevattning har fått nytt styrsystem och i och med tömningen av bevattningen under förra veckan så kunde vi testköra det nya systemet och konstatera att alla elkopplingar fungerar inför nästa säsong.
I och med att bevattningen är tömd sätter vi nu igång med en hel del nyanläggning på bevattningen. Greenområdesbevattning ska anläggas på hål 3, 4, 11, 14, och 18. Totalt om vi hinnar allt innebär det cirka 400 meter ny slang och runt 25 nya spridare. Så här långt under hösten har vi förstärkt bevattningen på tee 9 och 11 och flyttat greenspridarna på hål 4 för bättre täckning.

Alla vi som jobbat på banan i år tackar för en fin säsong och hoppas vi ses till våren⛳.

//Anders Körberg och grabbarna på banan