Bangänget informerar

En fullspäckad arbetsvecka är på väg att avslutas, med finputs runt bunkrarna och klippning av semiruff, ruff och greenonråden.
Annars denna vecka har det varit fokus på greenarbete.Vertikalskärning i måndags och hålpipning i tisdags. Stort tack till alla som hjälpte till med hålpipsluftningen, ovärderlig hjälp som gör att vi i banpersonalen kan komma igång med andra arbetsuppgifter mycket snabbare👍.
En rejäl dressning gjordes direkt i samband med hålpipningen, nu börjar den sanden sjunka undan och planen är en ytterligare dress på måndag för att fylla upp hålen helt. Vältning av greenerna får gjorts både idag och i onsdags för att jämna till ytan. Tanken var att vi skulle stödsått greenerna under slutet av veckan men vi flyttar fram det arbetet till mitten av nästa vecka för att låta greenerna vila lite men också för att få dem lite mer stabila.
Den rådande temperaturen gör att den mesta växtligheten har stannat av, så för att driva på lite kördes gödning ut på alla approchytor under torsdagen. På de ytor där vår bevattning inte täcker slangvattnades gödningen ner. Även alla greenområden med bevattning fick under dagen gödning för att om inte tidigare studsa igång när marktemperaturen stiger, just nu cirka 14 grader ungefär 10 cm ned i profilen, men med kalla nätter som gör att det inte blir så många timmar per dag för plantorna att jobba på.
Förutom i tisdags (typiskt med tanke på hålpipningen) så uteblev det förväntade regnet vilket gjorde att vi inte fick ut någon fairwaygödning i veckan. Just nu verkar heller inget regn komma under nästa vecka vilket gör att vi troligtvis väljer att köra ut en mindre mängd fairwaygödning i början av nästa vecka och vattna ner den med vår bevattning.
Alla tees vertikalskars och dressades grovt i går och kommer få ytterligare en omgång gödning under nästa vecka.

Vi är egentligen ganska tillfreds med alla ytor sånär som på många av våra approachytor och en vissa greenområden som ligger efter.
För att underlätta växtligheten för de ytor som kämpar med att komma ifatt vill vi ha så lite trafik som möjligt på alla nysådda ytor, dvs kör inte golfbil och vagn innanför de målade linjerna 🚧🚧 och undvik att gå i sådden om du inte behöver. Ju mer ifred gräset får vara desto snabbare läker det ihop.
Som exempel kan vi ta tee 2 som har fått växa ifred och idag har singelklippts, 13 mm, för första gången👍. Bra gjort Kjelle som fick igång singelklipparen som inte varit igång sen senaste ombyggnaden 2002😁.

Vi i Bangänget önskar alla en trevlig helg!

Anders med personal