Banpersonalen informerar

Ännu en arbetsvecka har passerat och äntligen har värmen kommit. Det innebär att en del blöta områden nu har torkat upp och nu hoppas vi att skadorna verkligen läker ihop.

I början på veckan vertikalskar vi greenerna samt en dress, vilket var välbehövligt för att skära av horisontellt växande gräs samt tunna ur i ytan samt sand för att skapa en jämnare yta.

Vi lyckades även hålpipa approacherna på första 9, ett arbete som vi gör för att plocka bort thatch ( organiskt material som håller vatten som skapar en mjuk yta om det finns för mycket ). Målsättningen är att byta ut thatch mot sand för att på sikt kunna få en fastare och mer homogen yta.

En del greener som fortfarande ligger lite efter växtmässigt har fått ytterligare en granulerad giva med gödsel för att få ytterligare läkningsförmåga och nu ser vi äntligen att det verkligen börjar bli mycket bättre. 😀

Under nästa vecka är planen att hålpipa approacherna på sista 9 hålen samt en vertikalskärning.

Vi kommer även försöka få till en luftning med solida pinnar på greenerna i början på veckan, ingenting som kommer störa bollrullen nämnvärt.

Ifall det extremt varma vädret håller i sig kan greenerna behöva vattnas på dagtid även i helgen, vilket kommer göras på plats så ingen behöver vara orolig över att få vatten på sig 💧💧🤩. Då det kan vara mycket folk på banan kan ni möjligtvis behöva vänta ett par minuter innan spridarna går ner, om ni nu inte vill svalka er själva vilket givetvis är tillåtet 😊

Ha en trevlig golfhelg allihopa ☀️⛳️

Joacim med banpersonal