Banuppdatering

Veckorna flyger fram och vi är mitt i säsongen just nu och vi börjar så smått komma i fas med skötselplaneringen. Det är och har varit mycket arbete dessa veckor då vi haft personal på semester. Även vi greenkeepers behöver en eller ett par veckor ledigt på sommaren. Från och med nästa vecka är alla på plats igen över golfveckan och LETAS.

Under veckan har alla approacher/run offytor och samtliga tees vertikalskurits och approacher och run offs dressats. På sikt kommer det göra mycket för förbättrad turfkvalite.
Under eftermiddagen idag fick vi också ut gödning på approachytorna för att mörka till dom och för att kunna skapa fina och synliga klippmönster de kommande veckorna.

Klipphöjden på green har legat på 3,5 mm ett tag nu. Tillsammans med vältning får vi ett stimpvärde på ca 10. Nu sänker vi klipphöjden till 3,1 mm och utvärderar bollrullen under nästa vecka. För att green 6, 8 och 14 ska bli spelbara under golfveckan vill vi inte ha snabbare än 10,5 i stimp.

Vi piffar till det lite extra under golfveckan och kommer måla hålkanterna. I morse i samband med Steam Hotel Open fick vi öva, och Jocke gjorde det fint.

Nästa veckas stora projekt är bunkerkantskärningen. På tisdag behöver vi så mycket hjälp vi kan för att ta reda på de skurna kanterna. Vi i personalen sätter igång det arbetet redan på måndag eftermiddag. Så har du möjlighet att hjälpa till så samlas vi vid maskinhallen kl. 9.30 på tisdag. Bunkrarna blir så mycket vackrare med skurna kanter så det är ett viktigt arbete.
Apropå hjälp, ett stort tack och en stor eloge till Anders Werthen o co, som hjälper oss att laga uppslagen torv på fairway, senast igår lagades alla torvor på 4:an. Men, för den skull, hjälp varandra att laga uppslagen torv och nedslagsmärken så att vi fortsätter att hålla banan i bra kondition.

Trevlig helg!

//Anders med banpersonal