Bra bollrull på greenerna

CAM00299CAM00297

Nu är greenvälten lagad och i ordning och vi kan bjuda på riktigt bra bollrull på greenerna nu till veckoslutet.

Greenerna har punktgödslats på de ytor som dränerats på näring under de sista veckorna. Vi har kört på en höstgödning med relativt högt järninnehåll, där av de lite mörkare ytorna. Under den här veckan har vi också kompletterat med en ren kolhydratblandning för att stärka gräset inför höst/vinter.

På måndag kommer vi återigen att lufta greenerna och så kommer att ske måndag alternativt tisdag varje ojämn vecka under hösten förutom under vecka 39 då vi istället kommer köra en djupvertikalskärning med Graden Sand Injector tillsammans med hjälpsådd och kalkning.

Syresättning är viktigt inför vintertäckningen.
En del gamla hålpluggar har sett anskrämliga ut och har förstört både för bollrull och för synintrycket på green.  En hålplugg tenderar alltid att sträcka lite på sig efter ett par dagar och blir den bara ett par millimeter för hög så blir resultatet en skalpering när klipparen kommer. Det är nu åtgärdat och inga fula skalperingar ska nu störa vare sig puttlinje eller synintryck.

Däremot är det extremt många ”döda” nedslagsmärken, ett resultat av att det varit mjukare greener nu på slutet. På nedre platån på hål 5 räknade jag till inte mindre en 171 nedslagsmärken som genom att det inte blivit lagat eller genom felaktig lagning idag är en död fläck, på bilden är det svårt att se men titta live när ni spelar nästa gång. Snälla laga nedslagsmärken efter inspel.

Vi har som sagt haft mycket maskinstrul nu på slutet, i veckan gick Sidewindern sönder, den maskin vi klipper greenområden med, en hydraulmotor till drivningen av ett av framhjulen, se bild. I veckan har vi löst det med en lånemaskin/demo från Toro. Samtidigt har vi båda ruffklipparna stående, senast idag ett oljeläckage på semiruffklipparen, den blir åtgärdad tidigast i början av nästa vecka.

Alla våra större maskiner börjar bli till åren och tyvärr kommer det då inträffa en del driftsstörningar, vi får se vad ekonomin tillåter för investeringar inför nästa säsong.
Ha en fortsatt bra golfhöst!
Anders