En vecka med varierande väder men som verkar avslutas med härligt varma temperaturer nu till helgen.


Vi genomförde luftning, vertikalskärning och dressning som planerat i början av veckan, och efter några dagars vältande kan vi räkna med fin bollrull nu till helgen.
Under onsdagens regnande fick de sämre ytorna framför en del greener samt en del slitageytor gödning vilket förhoppningsvis gör att dessa sätter fart nu när värme väntas.
Nästa vecka kommer inga större skötselmoment ske på greenerna dagtid. På måndag 22 maj kommer vi lägga ut en långtidsverkande fast gödselgiva på kvällen. Banan kommer att vara stängd från 18.30 – 00.00. Vi vattnar ner gödningen under natten för att minska risken för brännskador på gräset och vill inte ha onödigt skotramp som riskerar att gödningen trampas ned eller dras runt och ut från green med skorna.


Fokus nästa vecka ligger annars på bunkrar och greenområden. På måndag kommer bunkerkanterna skäras. Det är ett stort jobb med samanlagt 55 st bunkrar och alla frivilliga som har lust att hjälpa till med detta anmäler sig till Bankommittens Olle Åslin, info om det finns på hemsidan.


Nästa vecka börjar vi också arbetet med att sköta de nya klippkonturer som i veckan klipptes upp av vår anlitade banarkitekt Johan Benestam, därav alla vita konturmålningar runt banan. Ytorna är långt ifrån klara för att klara den kortare klipphöjden och kommer bland annat att dressas kraftigt under säsongen.


Banutvecklingsgruppen fick också ta del av ett första utkast på en kommande utvecklingsplan för banan, något vi får anledning att återkomma till senare i år. Ett spännade och roligt arbete!😊
//Anders K
örberg