Greenerna inför KM samt fortsatt arbete på banan

CAM00292CAM00293

Inför KM i helgen har greenerna har blivit vertikalskurna 4- 5 ggr de sista två veckorna samt dressade under förra veckan, vi försöker att hålla dem så magra som vi törs för att skapa bästa möjliga bollrull. Regnen som kommit har sköljt ur en del näring, framförallt i lågpunkter och greenerna kan upplevas som lite flammiga men det är framförallt ett estetiskt problem. Tyvärr har greenvälten (bilden) råkat ut för motorhaveri, ett ventilbrott gör att vi väntar på ny motor. Vältning i helgen är tyvärr inte möjlig.

Tack vare regnen under förra veckan har vi hunnit gödsla upp alla approachytor, greenområden och slitageytor som saknat tillgång till bevattning under sommaren.

Som om inte greenvälten vore nog har vi också ruffklipparen  ur drift. Även där verkar det vara motorproblem, troligen ramlager eller vevstakslager vilket i värsta fäll innebär en motorrenovering. I vilket fall som helst så är risken att vi inte kommer kunna vara lika effektiva med semiruff och ruff nu när vi bara har en maskin i drift.

Under de senaste veckorna har Örjan Bergman och Christer Åström stammat upp i princip alla träd ”ute” på banan (bild). Ett viktigt arbete för att ge det totala intrycket av en välskött anläggning. Snyggt och bra jobbat!

På måndag efter KM kommer greenerna att luftas igen. Med start 04.00 börjar vi på hål 1 och eftersom maskinen inte är den snabbaste hoppas jag på förståelse om ni kommer ikapp framåt förmiddagen.

Anders