Hur fortskrider arbetet på banan!

Hej,
Tiden går verkligen fort, det är snart en månad sedan banan öppnade för säsongen. Vi har hunnit med mycket återställningsarbeten under den tiden. Idag, torsdag färdigställdes grästorvningen runt green 15 (bild) och i stort sett hela dammkanten är klar för sådd, några lass med anläggningsjord återstår.

Jag hoppas alla tänker på att inte gå på eller trampa i onödan på de ställen där nysådd skett, det vill säga alla kedjegrävsstick från bevattningsarbeten eller rotbeskärningsjobben i höstas. Gräsfröet  behöver ligga ostört för att få bästa etablering. På hål 7, 15 och 16 sitter vita bågar uppe för att styra gångriktningen runt sticken.

Veckan har varit mycket bra ur gödningssynpunkt. Tack vare regnen har vi kunnat gödsla hela banan, tees, fairways, greenområden och approchytorna framför green, totalt cirka 4 ton. Extra gödning har även lagts på alla ytor mellan tee och fairway. Det är redan grönare och med värme i antågande kommer växtligheten verkligen ta fart. Arbetet med att gödsla spelytorna sker kontinuerligt under säsong för att hålla alla ytor gröna.

Från nästa vecka räknar vi med att sänka klipphöjden på greenerna. Idag klipper vi på 4,5 mm och räknar med att sänka till 3,7 mm innan ytterligare sänkning sker om några veckor till 3,0 mm.

Nya skyltar är beställda till lamporna vid både hål 5 och 9 / 18. På hål fem kommer vi byta både lampa, stolpe och skylt. Förhoppningsvis ska det bli lättare att se när lampan är tänd!

Nu när växtligheten kommer igång mer och mer kommer vi lägga mer tid på våra greener. Vertikalskärning, dress och luftning är avgörande för att hålla greenerna friska och snabba och inte minst för att övervintringarna ska vara fortsatt lyckosamma. Hoppas alla har överseende med det om ni stöter på oss där ute. Fråga gärna vad vi gör om ni undrar nåt!

Hälsningar
Anders Körberg, banchef