Kommande vecka ligger fokus på tees och foregreens/approachytor.

Vi kommer vertikalskära för att tunna ur och ta bort liggräs och dressa för att stärka ytorna mot väta och slitage. Förhoppningen är också att vi ska hinna lufta approchytorna och de nya kortklippta ytorna runt green för att stimulera mikrolivet i marken och tillsammans med sanddressning minska mängden organiskt material i ytan. Det behövs för att anpassa ytorna till den nya belastning det innebär med kortare klipphöjder och intensivare skötsel.
På green blommar vitgröen fortfarande ganska intensivt😭. Vi kommer i första hand att fortsätta välta regelbundet för att hålla en bra kvalité och säkerställa en god bollrull.
Vertikalskärning och grooming sker med samma maskin men med olika aggregat. Vi hoppas kunna genomföra vertikalskärningen på tees/foregreens i början av veckan för att kunna skifta till groomingaggregat, (bild) och köra på greenerna slutet av veckan.
Förra veckan genomfördes som planerat, luftning, vertikalskärning och dressning av greener. Förra veckan var det också premär för i år med stråförkortningsmedel. Det hämmar sträcktillväxten på grässtrået och förbättrar spelkvaliten framförallt eftermiddagar och kvällar, dvs då lång tid gått sen klippning/vältning.
Vi ses i veckan⛳
//Anders Körberg