Läget på banan

På måndag är det luftningsdags igen. Precis som vanligt börjar vi 04.00 och vältar efter luftningen så förhoppningen är att det inte påverkar spelet nämvärt.

Det börjar dra ihop sig till årets höjdpunkter, Golfveckan och arrangemanget av Hickory SM. Det innebär att vi finputsar lite extra under kommande veckor.
Redan nu på tisdag kommer vi kantskära bunkerkanterna. Vi hoppas på bra uppslutning av frivilliga liksom förra gången💪! Er frivillighjälp är ovärderlig då ett sånt här arbete med bunkrarna skulle ta oss i personalen en hel vecka och med andra arbetsmoment bortprioriterade. Kan och vill du vara med så kommer du till Maskinhallen på tisdag kl. 9.00.
Både tees och foregreens ska vertikalskäras inför golfveckan. Blir det väder för det i veckan kommer maskinerna vara igång på tees och runt greenerna. Det arbetet kommer främst göras på eftermiddagarna.


Jag vill passa på att påminna om att vi önskar att se alla krattor och krattskaft i bunkrarna. Det förenklar och effektiviserar vårt arbete rejält om vi får hjälp med det. Vi har 57 bunkrar och många av dessa har två krattor, det innebär nånstans runt 80 krattor. Vi har en maskin som klipper runt tees, greenområden, green- och fairwaybunkrar. För varje krattskaft som ligger utanför bunkern måste man av maskinen, flytta krattan ner i bunkern och upp i maskinen igen. Vi hoppas kunna lägga arbetstid på annat än att hoppa i och ur maskinen och tackar för er kommande hjälp😊.


Jag hoppas också att alla är rädda om våra greener och övriga spelytor. Fotot på green 1 är från i morse och bilden från tredje hålets fairway är från veckan. Snälla avreagera er inte på greengräset och träningsspela på avsedda ytor😭😡.
Tack och trevlig helg!

//Anders Körberg