Nu hoppas vi på vår!

Jag skrev för ett par veckor sedan om förhoppningar om en fin vårstart. Efter det kom ett bakslag på vädret med både mycket snö, men framförallt slask och is i samband med kalla nätter. Detta gjorde mig lite orolig för framförallt våra fairwayytor som då säg väldigt fina ut.

Nu ser det i alla fall ut som om värme är på väg och vi kan efter gårdagen fortfarande konstatera att de flesta av spelytorna ser väldigt fina ut. Den is som bildades senast kommer smälta bort i veckan och har legat för kort tid för att göra skada. Vi drog av dukarna på 10 stycken av greenerna i går och fortsätter idag med att ta bort is från resten av dukarna. Förhoppningsvis är alla greener fria från is och dukar i morgon. Just nu drar vi bort båda dukarna för att lufta ur och torka upp ytan något. Den undre genomsläppliga duken kommer sen att ligga kvar ytterligare ett par veckor medan den täta övre duken har gjort sitt för i år.

Vinterns arbete har flutit på bra. Hannes och Mattias är i princip klara med all 1-årsröjning och Leo och jag har arbetat med att hugga ur skogsområdet bredvid och bakom hål 1 och 2 och runt tee 5. Syftet är förstås att skapa bättre förutsättningar för ett välmående gräs, speciellt green 2 kommer få betydligt mer ljus och luft än tidigare.

Som skrevs igår har vi härlig hjälp av Bankommittèn med frivilliga som hjälper till med risdragning och eldning. Toppenjobb!

//Körberg