Nytt från banan

Hej,

Nu kan vi äntligen säga att säsongen är i gång. Städdagen genomförd och med en härlig uppslutning. Tack alla som var med och hjälpte till. Stort tack också till er grabbar under ledning av Peter Sindt som hjälpte till att blåsa löv hela veckan inför lördagen.

Allt virke efter vinterns huggning är ihopkört och väntar på transport, riset sparar vi för att försöka sälja som flis till hösten/vintern. En hel del almar har tagits ned i backen mellan parkering och restaurang, senast i fredags fick vi hjälp av Johnny från Brukaskog med en knepig (och grov!)rackare. se bild. Alla träd som tagits ned var smittade av almsjukan, risken finns att fler träd är sjuka, det visar sig i sommar.

CAM00161

Grävmaskinen har lämnat för denna gång och nu återstår en hel del återställning, bl. a alla de nya vägar som tillkommit. Resultatet av tätningen av dammen på 18 (huvudsyftet för grävmaskinen) återstår att se.

Vi gjorde ett försök för några veckor sen att fräsa de ytor som är nyanlagda för året, det var för tidigt då det fortfarande var alldeles för blöt. Resultatet blev inte bra och vi får vänta ytterligare några veckor innan vi försöker igen.

Greenerna har dressats två gånger och vi har kommit ut med gödning på både greener, tees och greenområden. Greenerna klipps än så länge på 4,5 mm. Vi hoppas komma ut och vertikalskära innan påskhelgen. Under påsken kommer greenerna klippas varje dag och tee/foregreen varannan. Även bunkrarna hoppas jag vi kommer ha folk till att sköta varannan dag.

Den sjunde april började Peter sin säsongsanställning och från den 28 april är vi full styrka på banan, 6 st, då Mange börjar sin anställning.

Hoppas ni alla njuter av den tidiga våren!

Vi ses!

Anders Körberg