Rapport från banan

Det märks att det har blivit betydligt varmare, både i luft och mark, det växer så det knakar på många ställen. Fairway, approacher, semiruff och ruff är det mest fart i och den regniga och blöta maj har definitivt inte hjälp till att bromsa växtligheten. Vi gör så gott vi kan för att ni ska få en trevlig golfupplevelse 🙂 och banan är i skrivande stund trimmad och i finfint skick ⛳👍 inför helgen och allt gräsklipp är också bortblåst 🌪.
Vi kan räkna med mycket växtlighet de kommande veckorna också och fortsätter det blöta vädret så kan det bli problem att både komma ut med maskinerna och också få bort allt gräsklipp 🥴, hoppas ni har överseende med det då det ibland gör mer skada än nytta att gå ut med maskiner i blöta förhållanden.

Greenerna är också relativt täta men med ok bollrull ⛳, idag mättes stimpen till 9,9 efter klippning och vältning. Förhoppningen är att skära ur alla ytor för att tunna ur beståndet och komma igång med sanddressningen så fort vädret blir mer stabilt och torrt. Det kommer innebära både snabbare och torrare ytor 👍.

Vill också påminna om att vi nu går in i den tid när vitgröen blommar. Inget konstigt med det, det gör det varje år….precis som vanligt kommer också bollrullen att påverkas under denna tid. Vi kommer välta några gånger extra när blomningen verkligen kommer igång för att minska skillnaden mot tidigare.

Vi har fortfarande en hel del återställning kvar av vinterns arbeten. Förhoppningen var att dessa skulle vara åtgärdade under april/maj då det normalt brukar vara ganska torra månader. Nu har det regniga vädret satt käppar i hjulet för oss även här och istället för att riskera att köra sönder så får även dessa arbeten flyttas fram någon/några veckor tills vi har stabilare och torrare förhållanden ☀️.

Trevlig helg önskar bankillarna!

//Anders