Rapport från banan

Solen skiner och banan har torkat upp väldigt bra efter dom stora nederbördsmängderna som kom i augusti. Detta har gjort att hela banan grönskar just nu och att vi har kunnat få till en fantastisk kvalité på hela banan.

Greenerna börjar så sakta att komma tillbaka spelmässigt efter den gödsling som vi tvingades att göra för ca 2 veckor sedan då vi hade fått ett utbrott av en svampsjukdom som heter Antracnose. Idag mättes greenerna till ungefär 9.5 på stimpen efter klippning och vältning med en klipphöjd på 3.3mm. Inför KM imorgon kommer vi att klippa på 3mm för att få en något bättre rull framöver.

Ombyggnaden av nya hål 6 är i full gång och vi har kommit en bra bit på vägen då vi nu har fått en färdig greenbotten som är dränerad och som har fått ett 10cm gruslager ovanpå. Vi har även installerat all greenbevattning samt grävt ur för de två nya bunkrar som kommer bli.

Under nästa vecka kommer vi färdigställa greenen med 35cm sand som ska packas och få en jämn yta så att vi sen kan sprida ut hålpipspluggarna för att säkerställa att vi får samma gräs som resterande greener, precis som vi gjorde med nya hål 17 förra året.

Lycka till önskar vi till alla som ska spela KM i helgen!

Mvh Banpersonalen