Rapport från banchefen

Våren närmar sig, på lördag är dagarna återigen lika långa som nätterna och det blir bara ljusare och ljusare ändå fram till midsommar☀️☀️. Vi har en fin tid framför oss 🙂.

Banan har övervintrat på ett bra sätt och de allra flesta ytor ser just nu riktigt fina ut.

Under veckan har vi börjat arbetet med att utöka och förbättra bevattningen på approacherna på hål 10 o 13. Fortfarande tjäle att ta sig igenom men kedjegrävningen avklarad och arbetet kommer färdigställas tillsammans med ny bevattning på tee 13 nästa vecka.

Vi jobbar också med att förbereda hål 6 för kommande renovering i höst. Greenområdet har till höger om green rensats på sten och stubb och utökats för att skapa en inbjudande run in yta, samtidigt förbereder vi för att flytta upp vägen till tee 7 ändå upp till green 6.

Håller väderprognosen vad den just nu lovar kommer vi plocka av vårdukarna från green nästa vecka, premiärklippa greenerna och ge dom en liten energiboost efter vintern.
Vi kommer behöva hjälp att ta in både vår och vinterdukar🙏, mer info om datum för detta under nästa vecka.

Nästa vecka påbörjar vi också arbetet med att kantskära våra gångvägar inför en säsong där vi räknar med lika högt speltryck som i fjol🏌️‍♂️🏌️‍♀️🏌️‍♂️🏌️‍♀️🏌️‍♂️🏌️‍♀️….

Banutvecklingsgruppen har haft två digitala möten under vintern och jobbar nu främst med att ta fram underlag för nya tee- och hänvisningskyltar, vilka vi hoppas kunna ha på plats till vår golfvecka, v 30.

Det börjar så smått komma frågor om när det är dags för öppning. Öppningen av banan styrs av hur snabb upptorkning vi får efter tjällossning och att vi framöver kan se längre perioder med stadiga temperaturer över noll så att marktemperaturen stiger och tillväxten drar igång så vi balanserar det slitage som sker när banan öppnas.

Än så länge är vi väldigt tidigt ute, vi är trots allt bara i mitten på mars. Temperaturen på green 9⛳ (en av våra greener med mest solinstrålning) var efter lunch idag -0,2 ⁰C och vi har en tjälskorpa på ca 10 cm på fairway. Vi uppdaterar med lägesrapport för banan varje vecka framöver 🙂.

Trevlig helg!

Önskar Anders med personal