Rapport från banchefen

Premiärklippning på greenerna och en sprutgödning efter det för att höja energinivån efter en lång vinter.


Vi har som tidigare nämnts en fin övervintring överlag. Alla ytor har klarat vintern bättre än normalt. På greenerna som såklart är det vi lägger störst vikt vid har vi några mindre ytor på ett par greener som är sämre och där är gräspluggar intagna för att se status. Skönt nog verkar det komma nya skott i stora delar av de ytorna vilket gör att skadan läker relativt snabbt.


I veckan har det varit full aktivitet med många frivilliga inblandade. Vi har vi fått hjälp med att ta in både vinter- och vårtäckningsduken och vi har även haft ett gäng som krattat rent särskilt utsatta områden från löv och skräp. Allt arbete i mindre grupper och organiserat av Bankommitten, tusen tack och bra jobbat.

Nästa vecka kommer nästa gäng som hjälper till med risplockning under tisdagen.

Vi har påbörjat arbetet med de nya tees som ska byggas på vårt extrahål med hjälp av de fyllnadsmassor som körts dit under vintern. Vi måste förhålla oss till det fornminne som ligger till vänster om tee då inga nya massor får hamna på det området och inga höjder får justeras. Det gör bland annat att vägen mellan hål 17 och 18 måste skjutas något mer höger och då måste några större stenar spräckas vilket vi räknar med att göra på måndag. Det är fortfarande tjäle och svårt att gräva i de ditkörda massorna. Nästa vecka kommer teeytorna grovplaneras och vägen göras klar för transport mellan hålen. Växtbädden till tee körs på plats när marken tinat och torkat ur.

Nästa vecka är det också dags att starta upp bevattningen för året. Fortfarande har vi faktiskt ganska god fuktighet i marken och nästa vecka ser ut att kunna bli regnig vilket gör att vi inte känner nån panik med uppstarten och får gott om tid att åtgärda eventuella problem .

Beslut om öppning av banan till påsk tas i början av nästa vecka. Allt beror på väderförhållandena nästa vecka och vilken upptorkning som sker.

Trevlig helg!

Anders och bankillarna⛳⛳