Rapport från grabbarna på banan

Nästa vecka ligger fokus på arbete med greenerna. Planen är vertikalskärning på måndag, hålpipning med start måndag kväll och fortsättning tisdag morgon. Kom ihåg att banan är stängd till 10.00 på tisdag. Då kommer vi i personalen få hjälp av våra ideella krafter via Bankommittén, för att samla upp hålpiporna. Samling 8.30 vid maskinhallen, hittills ca 15 anmälda.
Under förutsättning att vädret är med oss kommer dressning att göras på tisdagen. På våra sandgreener kommer vi också markförbättra för att höja det organiska innehållet i översta profilen.
Under resten av veckan kommer alla greener stödsås med krypven. Även för det arbetet behöver vi uppehållsväder.

Väderprognosen är som alltid lite svajig men vid regn finns andra uppgifter att göra, bland annat ska vi ut med gödning på fairway, semiruffar och greenområden.

Tänk på frostrisken om ni planerar att gå ut och spela tidigt till helgen. Vi vill inte ha skador av att spel har skett innan frosten släppt. Gräset är känsligt, speciellt det nysådda.

I veckan har luftning av tee, approachytor och foregreen genomförts. Under dagen kommer en andra stödsådd av approachytorna göras, denna gång med en annan gräsblandning för att över tid få ett starkare gräs på just dessa ytor. I samband med sådden dressas dessa områden ganska grovt. Ha överseende med det i helgen.

På rangen saknas just nu ett antal avdelare. Det beror på att vi tillverkar nya fötter till dem för att de ska klara en större belastning. De gamla fötterna gav vika mot asfalten.

Tvåans tee växer på. I denna temperatur inte lina snabbt som för några dagar sedan…. men förhoppningsvis kan vi öppna det för spel om cirka en månad, även tee 5 röd kommer vara stängt någon vecka till.

Trevlig helg allihop!

//Anders och grabbarna på banan