Rapport från Körberg

De sista två veckorna har varit väldigt intensiva med mycket arbete på många fronter.

Tuna Entreprenad fyller dammen på hål 18 och hjälper oss senare att forma en ny damm i de massor som körts dit samt nya kullar ut mot Skerikesvägen. Det här arbetet är kostnadsfritt för golfklubben och görs som jag tidigare beskrivit för att täta det läckage som finns för att vi ska kunna använda vårt bevattningsvatten till banan och inte till att fylla dammen. Helt avgörande nu när vi ansökt om vattendom hos mark- och miljödomstolen.

Arbetet med att renovera vårt extrahål har kommit knappt halvvägs. Området är grovprojekterat och dränering, grus och bevattning är installerat. Till helgen kommer såbädden på plats och på måndag hoppas vi få hjälp av alla tillgängliga frivilliga för att samla ihop hålpiporna från luftningen av våra ordinarie greener. Hålpipspluggarna ska sen placeras på den nya greenen⛳ för att säkerställa att vi får samma fina kvalité på vitgröen även på den här greenen. Samling vid maskinhallen 9.30 på måndag för de som har lust att hjälpa till👍.


Under min tid som banchef på Västerås GK har vi sakta men säkert byggt upp ett rykte som en bana med välskötta och välunderhållna spelytor. Vi har en fantastisk personalstyrka som jobbar varje dag och varje timme med att utveckla och förädla banan. Under dessa veckor med ombyggnation jobbar dom ännu hårdare med att hinna med allt då två av oss i styrkan följer med ombyggnationen och vår skotske shaper Alan i grävmaskinen. Tack för det jobb ni gör 👏👏.


För klubben, för oss i personalen, för våra medlemmar och gäster är det förstås viktigt att fortsätta utveckla banan och vårda det rykte som välskött anläggning vi har idag och hela tiden se till att utveckla och anpassa banan för såväl dagens men också framtidens golfare och golfspel.
Nu börjar vi med greenerna och under den tid vi bygger om våra greener enligt utvecklingsplanen, hål 6, 8, 14 och 7 är planerade, så är det av högsta prioritet att vi fortfarande kan spela 18 hål av riktigt bra kvalité.
Arbetet med greenombyggnationerna ligger planerat från och med hösten 2021 och tidigast fram till vår/sommar 2024, dvs minst 3 säsonger. Till att börja med kommer alltså extrahålet tas i bruk från nästa höst och vara en del av banan så länge arbetet med övriga greenombyggnationer görs.
Under den perioden vill vi såklart fortfarande erbjuda 18 hål av högsta kvalité och inte 17 hål och dessutom utan provisoriska greener, tillfälliga tees eller områden med Mark under arbete, dvs det ska kännas som man spelar 18 hål som vanligt 🙂 på Västerås GK.

Vårt extrahål byggs med den standard så som övrig ombyggnation kommer genomföras, med moderna, synliga bunkrar med upptorvade tydliga kanter, individuell styrning på samtliga 10 greenspridare och utökade runoffytor och blir ett bra exempel på hur övriga greenområden, bunkrar och bevattning på resten av banan kommer se ut.

Nu hoppas jag och min personal på ytterligare några härliga veckor för golfspel för er och bra väder för att etablera nytt gräs för oss☀️.

Trevlig helg!

//AndersPrenumerera på Västerås Golfklubb's nyhetsbrev

Lämna följande fält tomt.