Som vanligt denna sommar☀️ har en varm och solig vecka avverkats.


Fortfarande går vår bevattningsanläggning för högtryck. Fairwaybevattningen på hål 1-9 startar 19.45 på kvällarna, under natten bevattnas green, tees och approachytor och under morgontimmarna fram till 8.45 så körs bevattningen på sista nio.
Under veckan har greenerna vertikalskurits och dressats, på hål 1 – 4 har vi också klippt ut greenerna på de ställen som tidigare sparats på grund av vinterskador. Vi drar också så sakta ner på gödningsgivorna på green för att komma i fas till golfvecka och LETAS framöver. Vi vältar två gånger i veckan för tillfället men från vecka 29 kommer välten vara med vid varje klippning👍.(Under förutsättning att det inte blir för snabbt, vi hoppas ligga runt 11 på stimpen under golfveckan.)
Under veckan har en andra omgång dress körts ut på approachytor, run offs och greenområden (bild). Ytterligare en omgång är planerad innan golfveckan.
Som vanligt i semestertider och framförallt när mekaniken🛠 har semester så tenderar maskinerna att gå sönder. Under veckan har vi fått driftstopp på både spruttruck, ruffklippare och greenvält. Spruttrucken är åter i drift men ingen ruffklippning denna vecka. Ny lånemaskin kommer i början av nästa vecka. Välten är isärplockad och väntar på reservdel som ska komma på måndag. Vi hoppas allt är som vanligt i mitten av nästa vecka.

På måndag morgon luftas greenerna en sista gång inför golfvecka och LETAS. Vi startar 04.00 så vi kommer inte påverka spelet mycket.
Under veckan (måndag/tisdag) hoppas vi också hinna räta ut röd tee på hål 5 efter önskemål från TD under LETAS.
I övrigt hoppas vi komma i kapp med klippning och vältning och så hoppas vi att resten av maskinparken håller ihop till Kjell är tillbaka vecka 29😁.

Ha en trevlig helg allihop!

Anders Körberg med banpersonal