Status på banan

En riktigt kall vecka med minusgrader långt in på dagarna har snart passerat. Kyligast i morse med nästan – 9 grader. Vi gjorde ett rejält ryck med greenförberedelserna, (gödning, luftning, vertikalskärning, hjälpdådd och dressning) under förra veckan så greenerna har lugnt legat under vårtäckningsduk och vilat denna vecka.

Istället får vi ägna oss åt annat en vecka som denna vecka. Vi har bl.a färdigställt de bevattningsarbeten som inte hanns med i höstas. Vi har kompletterat med tre spridare på första delen av fairway 1, vi har också förbättrat slangdimensionen och kompletterat med ytterligare spridare på tee 3 och 12 vilket kommer ge oss en förbättrad täckningsgrad .
Under torsdag och fredag jämnades gul tee 2 av och där väntar nysådd i början av nästa vecka. Grästorven användes bland annat till lagning av slityta runt greenbunker på hål tre.

Bevattningen är i gång sen drygt en vecka och all ny bevattning är kollad så allt är tätt och både ny och gammal bevattning har körts igenom så vi ser att alla elkopplingar håller efter förra höstens byte av styrsystem och dekoders.
Nästa vecka bjuder på bättre temperaturer ☀️ och planen är att greengödning ska läggas ut i början av veckan och att de sämre ytorna utanför green ska hjälpsås. Flera av dem kommer troligtvis täckas med duk för att snabba på läkningen, (återkommer till det i nästa vecka). Mycket mer arbete återstår innan vi öppnar banan klockan 9.00 på nu på torsdag men samtidigt känns det väldigt skönt att vintern förhoppningsvis är förbi nu! Välkomna till en ny säsong!🏌️‍♂️

Passar också på att påminna än en gång om städdagen lördagen den 27 april klockan 9.00. Vi hoppas på lika fin uppslutning som vanligt 🙂👍.

Anders och grabbarna på banan