Vad händer med bokade tider vid frost?

Hej alla medlemmar & gäster!

Nu när det är höst vet vi alla att frosten smyger sig på oväntat om nätterna. Vid frost skadas banan hårt och det är därför förbjudet att spela. ⛔️ Banan stänger tillfälligt och öppnar ofta igen. Vanligt är att banorna är vita av frost på morgnarna, men tinar gradvis upp under dagen. När det är frostfritt får golfarna spela, men så länge gräset är vitt och fruset är det stopp.

Gräset är väldigt känsligt innan det är invintrat, speciellt vid första frosten. Att spela på greenerna då kan orsaka svåra problem som tar tid att bli av med. När första frosten kommer innehåller gräset fortfarande mycket vatten och har inte hunnit härdats och anpassat sig till den kyligare säsongen. Då är risken större att plantan skadas och dör om golfarna kliver omkring på ytan.

De starttider som är bokade kommer vara de som gäller. Alltså – om du har bokat tid kl. 08.00 och det fortfarande är frost, är din tid inte spelbar och kommer strykas. Första bollen som får spelas på är först då frosten har släppt – Din starttid förskjuts alltså inte. Anledningen är att flytet på bokningarna blir bättre, administrationen vid förflyttningar av bokningar blir lättare samt att de som bokat sin tid under dagen får spela på sin önskade tid. Tänk på att vädret nu går mot kallare dagar och nätter vilket också gör att frosten kommer titta fram. Håll koll på vädret och boka tid därefter. Vi lägger ut på vår Facebook-sida när det är frost och uppdaterar sedan där när vi öppnar för spel.

Med detta sagt hoppas vi att frosten håller sig borta och att vi kan spela som vanligt! ❄️