Vad händer på banan

20160713_11251120160713_111949 (3)
Hej20160713_111557
Tiden går fort och årets Golfvecka på VGK närmar sig med stormsteg. Vi hoppas vädret är på vår sida de kommande två veckorna för att kunna förbereda banan på ett så bra sätt som möjligt. Efter en torr vår har vi verkligen fått vatten från himlen under sista veckan.
 
Den här veckan har vi lyckats vertikalskära (tisdag) och groomat, kammat gräset för att resa upp allt liggräs och kunna klippa av det (idag onsdag), mellan regnskurarna. Tanken är att vertikalskära samt dressa greenerna ytterligare en gång nästa vecka för att tunna ur ytterligare. Under golfveckan räknar vi med att klippa och välta samtliga dagar. Lite torrare väder kommer göra att vi får en fin bollrull under veckan.
 
Samtliga diken och dammar kommer också röjas under vecka 29.
Vi har äntligen fått de grävda områdena på banan frästa, (bilder från hål 2 och 10). Dessa ytor kommer att markeras som markunder arbete, blå vit pinne på vissa, dvs spelförbud. Dropprutor kommer att finnas vid varje område för att förenkla spelet.
 
Vi räknar med att så alla ytor redan denna vecka och förhoppningen är att det ska vara spelbart i slutet av augusti.
På tee 12 har ny slang med grövre dimension, ny ventil och en femte spridare grävts nedtill bevattningen. Vi har under de senaste säsongerna haft problem med vattenförsörjningen till gul tee som ligger sist på slingan. De åtgärder som nu gjorts kommer åtgärda det problemet.
 
 
De gamla ”Säker Golf” skyltarna har flyttats och sitter nu på gul och röd tee på hål 1. Ytterligare ett par skyltar ska beställas och kommer placeras på gul och röd tee 10. Var snäll och läs igenom skylten innan ni går ut och spelar.
Vi syns!
Anders Körberg