Banan informerar

Augusti månad, eller skördetid som bönderna skulle kalla den. En månad som vanligtvis innebär att man skördar sin gröda efter hårt arbete under våren och försommaren. Man skulle även kunna säga att vi skördar på golfbanan också, den enda skillnaden är att vår gröda är fint gräs. Efter hårt arbete under säsongen, en väldigt fin bana under golfveckan för att sedan bara förvalta banan och bibehålla den kvalitén vi hade då.
Aja, det verkar inte gälla detta år. Lite drygt 150mm regn har kommit under de första 10 dagarna i Augusti, det är mer nederbörd än vi fick mellan 1 januari till 30 juni i år. Detta har gjort att banan har blivit oerhört blöt, alla bunkrar och vägar är i princip helt förstörda och kommer behöva repareras när det väl har blivit torrare.
Vi blev tvungna att ställa in KM i helgen och även victorygolfen i dess fulla format pga att det inte är hållbart att beträda de flesta delar av golfbanan just nu. Idag håller vi hål 9,17b och greenen på hål 18 öppna för spel under kontrollerade former för att victorygolfen ska kunna genomföras till minne för Victor.
Allt detta regn medför stora problem för oss på banan då gräset fortsatt växer och behöver klippas. Vi har ändå vissa fairways och ett par approacher som inte har kunnat klippas på en vecka nu så vi skulle verkligen behöva uppehåll i några dagar nu för att de ska kunna torka upp tillräckligt.
Så det besked vi har just nu är att banan kommer hållas stängd i helgen för att sedan öppnas igen på måndag men besked kommer troligtvis på måndag morgon hur det blir.
Det här är tråkiga besked att behöva ta, men vi gör det inte för att det är roligt utan vi gör det för att vi vill att banan ska kunna se bra ut även när det torkar upp igen.
Joacim
Banchef Västerås golfklubb