En vecka kvar till den första av årets två höjdpunkter, golfveckan!

Som skrevs igår så vattnar vi mycket för tillfället och har så gjort hela säsongen, ibland också dagtid för att hinna få runt alla bevattningsprogram.
Vi har även 6 st mobila spridare och ca 300 m slang och de kommer vara igång även under nästa vecka för att täcka upp runt greenområden dit den fasta bevattningen inte når. Det är nödvändigt då temperaturen ser ut att stiga ytterligare under veckan. Det kan vara så att slangarna kan ligga i vägen, hoppas alla har överseende med det.
Vi kommer att dra ned på bevattningen bara de extrema temperaturerna ger sig. Vi kommer också gå ned i klipphöjd på alla ytor. På green ca 10 % eller 0,3 mm men vi ligger redan nu bra med vad gäller greenspeed med en stimp på ca 10 de dagar vi vältar.

Alla maskiner är åter i drift, tack till både Hako och LHS maskin för snabba lösningar på våra maskinproblem👍.

På tisdag är det dags att snygga till och kantskära bunkrarna. Vi hoppas liksom tidigare år på fin uppslutning av frivilliga, era insatser är en stor hjälp för oss. Samling 8.30 vid maskin hallen.
Vi har i veckan också fått hjälp att laga uppslagen torv på fairway, tack Anders Werthen för hjälpen. Är det fler som vill hjälpa till hör av er till oss på banan.

Röd tee på hål fem är nu åter öppet för spel efter omtorvningen i veckan.
Blåpinnarna på hål 6 och vid nya diket på hål 10 kommer sitta kvar i veckan men tas bort till golfveckan.

Måndag förmiddag kommer greenerna att vertikalskäras och dressas och under veckan kommer också approachytor och greenområden få ytterligare en omgång dress.

/Anders K med banpersonal