Läget under kontroll på greenerna.

20160310_134836_001
 
Här en bild från igår på green 18. Överlag ser det bra ut, på just green 18 finns en del snömögelskador från det milda vädret i december men övriga greener, som inte tar emot lika mycket sol och värme, har klarat sig bra. Då vädret förväntas bli varmare från helgen och framåt blir det också viktigt för oss att relativt snabbt få bort de täta dukarna från greenerna för att minimera risken för svampskador och syrebrist. Idag på eftermiddagen, (så länge det är minusgrader på nätterna tar det fram till lunch innan det är någon idé att försöka skotta bort is och snö som ligger på green) har vi skottat rent green 18, green 8 och green 17. Om vädret blir detsamma imorgon hoppas vi kunna få bort snön och isen på ytterligare 3-4 stycken greener och fortsätter efter helgen.
 
Mycket av den ettårsröjning som vi gör under vintern är genomförd, ett par områden återstår bland annat bredvid green 9 och bakom green 12. Mycket ris finns att plocka upp men all skogsvård kommer hinnas med under våren.
 
Kjell, som är vår maskinansvarige har varit sjukskriven sedan oktober på grund av karpaltunnel syndrom, vilket i princip gör händerna obrukbara. Mycket av min och Leos tid nu i vinter har därför gått till maskinvård och service samt slipning av samtliga klippaggregat och en del utomhusarbete har fått stå tillbaka. Bland annat har ingen fortsatt huggning skett i vinter mellan hål 1 och 5. Kjell är på bättringsvägen och förhoppningsvis är han tillbaka till säsongsstart.
// Anders Körberg