När kan vi börja spela tävlingar igen?

Samlad information med anledning av Coronaviruset

Vi prioriterar våra medlemmars, besökares och medarbetares hälsa.

 

Senaste uppdateringen:

5 juni – Tävlingar från och med 1 juli

Den 29 maj kom Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer för idrottstävlingar och från den 13 juni hävs reserestriktionerna inom Sverige.Baserat på detta har SGF uppdaterat riktlinjerna för Golfsverige och ger grönt ljus för tävlingsverksamhet från och med 1 juli, med vissa restriktioner för att minska smittspridningen som anges i de tillfälliga tävlingsvillkoren.

Golfklubben har därmed möjlighet att bedriva tävlingsverksamhet och företagsgolf men behöver se över genomförandet så att de följer tillfälliga tävlingsvillkor, regler och lagar som regeringen beslutat, råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten samt övriga rekommendationer nedan. VGK kommer att delge dessa rekommendationer inför tävlingar via informationsrutan för varje tävling via Min Golf.

Detta innebär att VGKs populära golfvecka kommer att genomföras. Restriktion och övrig information kommer att skickas till alla deltagare några dagar innan den aktuella tävlingsdagen. Klicka HÄR för att komma till anmälan.

25 maj – När kan vi börja spela tävlingar igen?

Klubben skulle ha fått ny information från Svenska Golfförbundet den 19 maj gällande tävlingar, men de valde att skjuta på beslutet till första veckan i juni för att invänta nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten. VGKs styrelse har beslutat att följa de rekommendationer som SGF skickar ut till klubbarna. Det aktuella beslutet är inga tävlingar fram till och med 30 juni. Sen inväntar vi som sagt ny information under första veckan i juni och kommer då att gå ut med all den informationen till klubbens medlemmar.

30 april

I en golfbil är det svårt att hålla avstånd till varandra, så därför ber vi medlemmar och gäster att reflektera över detta och själva ta beslut om ni verkligen bör samåka eller ej. Inget förbud gäller, utan här tar vi egna ansvaret och hjälps åt att minska smittspridningen.

7 april

Senast nytt om Covid-19 & tävlingar på Västerås GK. Folkhälsomyndigheten och Svenska Golfförbundets starka rekommendationer ligger till grund för beslutet att ställa in alla tävlingar på Västerås GK fram till och med 30 juni. Sällskapsronder är naturligtvis tillåtet att spela och vi ber er att hjälpas åt att följa myndigheters rekommendationer samt VGKs tillfälliga ordningsföreskrifter vid spel som vi ber er läsa innan ni spelar. Ni hittar de på klubbens anslagstavlor, shop och kansli, samt på klubbens hemsida. Inga papperskorgar är öppna och vi ber er ta med skräpet hem. Nu kan ni ankomstregistrera er via Min Golf bokningsapp. Shop och kansli kommer att hålla dörrarna öppna så mycket som möjligt så att ni kan vinka utifrån och säga hej jag är här. Vi tipsar er även om att använda digitala scorekort. 

5 april

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter i samband med Covid-19.

3 april

På grund av rådande världsläge så följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Svenska Golfförbundets allmänna råd och riktlinjer i samband med golfspel. Det innebär bl. a att inga krattor kommer finnas i bunkrarna, att flaggstången ska vara kvar i hålet hela tiden och hålad boll skall plockas upp med handske. Inga bolltvättar och handdukar kommer finnas ute och papperskorgarna kommer vara övertäckta och ska inte användas. I övrigt förväntas att personer med sjukdomssymtom inte besöker golfklubben och att vi alla håller god handhygien och förhåller oss till de skyddsavtånd som FHM rekommenderar så att vi även fortsättningsvis kan spela golf på Västerås GK.

Städdagen som var planerad till den 18 april kommer inte genomföras under rådande omständigheter. Istället kommer klubben erbjuda tillfällen med ideellt arbete (ex. LETAS, golfvärd, starter). Även Bankommittén, Klubbhuskommittén och Tävlingskommittén har arbetsuppgifter som i år går att likställa med städdagen och där städpengen kan räknas av. Vi kommer att informera löpande om dessa aktiviteter.

21 mars

Västerås Golfklubb följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tar självklart smittspridningen av coronaviruset, COVID-19 på fullt allvar. Vi håller oss hela tiden uppdaterade om myndigheter och SGFs riktlinjer och vidtar alla de nödvändiga åtgärder i enlighet med deras rekommendationer och tillämpar dem i vår verksamhet.

Ändringar kommer snabbt och vi ser till att uppdatera aktuell information på vår hemsida så fort det kommer nya direktiv eller om något annat i vår verksamhet påverkas.

Med anledning av den nu rådande situationen i Sverige med risk för farlig smittspridning har Svenska Golfförbundet utarbetat råd och riktlinjer som vi på Västerås Golfklubb självklart kommer att jobba utifrån. Här är några av de generella rekommendationer:

Träningsverksamhet

  • Undvik att samla människor i grupper större än 25 personer, enligt de råd som finns från RF.
  • Uppmana till god hygien och håll avstånd mellan individer.
  • Var tydlig med att den som känner någon form av symptom måste avstå aktiviteten.

Spel

  • Golfspel kan ske i nuläget, där banor är öppna precis som vanligt.
  • Uppmana till god hygien och att undvika eventuella samlingsplatser på klubben

Tävlingsverksamhet

  • Även tävlingsverksamhet kan ske på klubben, men undvik samlingar som till exempel tävlingsstart/information och prisutdelningar.
  • Se över hur transporter genomförs och försök åka mer uppdelat.

Vill ni läsa mer, klicka HÄR för att komma till SGF:s informationssida.

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter på Västerås Golfklubb kan ni läsa i denna PDF

 

Vi ber dig att följa våra försiktighetsåtgärder. Vi uppmanar alla som känner av sjukdomssymptom att stanna hemma. Vi tar inte i hand när vi hälsar på varandra och håller ett visst avstånd till varandra.

Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Handsprit finns på disken i kansliet och då shop och restaurang öppnar, så även där. Måste du hosta eller nysa, gör det i armvecket eller i en näsduk.

Vi ökar nu frekvensen av städning på vår anläggning, särskilt fokus på de ytor som vanligen är i kontakt med händer (exempelvis handtag, kranar, etc.)

Årsmötet 31 mars
Vi skjuter upp mötet tills vidare. Se information HÄR.

 

Det är knepigt att sia om framtiden i dessa tider, men en sak är säker, att vara tillsammans utomhus är mer gynnsamt, därför längtar och räknar vi ner dagarna mot golfsäsongen!

Var rädda om er!